ÎNTREBAREA POTRIVITĂ A ÎNVIERII: CÂND ???

…voi Mă veți vedea; pentru că Eu trăiesc, și voi veți trăi.„ Ioan 14:19

Primăvara aduce binecuvântări dintre care, desigur, nu lipsesc nici cele spirituale. De două mii de ani, generații de creștini s-au întrebat, fiecare la rândul ei: CÂND? Când Îl vom vedea pe Mântuitorul? Asta e Întrebarea cea Potrivită a Învierii, și chiar fără a cunoaște exact anul și ziua, bazați pe Cuvânt, știm că răspunsul e destul de limpede: CURÂND. Pentru asta suntem încredințați de multe texte sacre ca Evrei 10:37, unde citim: „Încă puțină, foarte puțină vreme”, și „Cel ce vine va veni, și nu va zăbovi.

Așadar, repetarea Întrebării Potrivite a Învierii este bună și necesară, fiindcă răspunsul vine prompt, stimulând pe credinciosul care trăiește și așteaptă prin credință binecuvântata Întâlnire cu Domnul cel viu.

Când Isus vorbea ucenicilor (Ioan 14:18), le amintea că El se va întoarce, iar promisiunea Lui este perfect valabilă pentru noi, care am urmat credința apostolilor, că D-l Isus trăiește, și de aceea și noi vom trăi, chiar dacă lumea, boala, suferința, degradarea biologică împreună cu satana, sunt aici la ele acasă. Căci deși omul nostru de afară se trece, omul nostru din lăuntru se înoiește din zi în zi, după chipul Celui ce la făcut (2 Cor 4:16).

Totuși, întrebarea CÂND? , pune uneori la încercare răbdarea și credința noastră. Chiar și așa, aceasta rămâne Întrebarea cea Potrivită a Învierii, deoarece ea implică două realități însemnate despre D-l Isus și despre credincios. Mai întâi că Isus e Viu și de aceea poate, și se va întoarce, după cum a spus, iar al doilea, că credinciosul Îl așteaptă. Deocamdată sărbătorim, întărindu-ne în credință, așteptând cu emoție și nerăbdare și spunând și semenilor noștri că El Vine! CÂND? CURÂND! Nu știm precis ziua, dar tocmai de aceea Îl așteptăm în fiecare zi. Și sigur, într-una din aceste zile va veni, ochii unora Îl vor vedea, și vestea bună este că, dacă crezi, împreună cu credincioșii, poți și tu să-L vezi în ziua aceea, să-ți fie binevoitor, să-ți vorbească și să fii binecuvântat la venirea SA! 2Cor 4:14 Și știm că Cel ce a înviat pe Dl Isus, ne va învia și pe noi împreună cu Isus, și ne va face să ne înfățișăm împreună cu voi. Ce mai speranță magnifică!

Apostolii, după ce au aflat vestea Învierii, probabil se întrebau nerăbdători: CÂND?, CÂND Îl vom vedea? Și foarte curând, după aceea, L-au văzut. După cum ei au avut „curândul lor” și noi, după ce am auzit Evanghelia Învierii avem „curândul nostru” și știm că nu e departe când, cu siguranță, Îl vom vedea pe Mântuitorul Hristos.

Numai credincioșii au așa ceva, și numai ei se pot saluta cu bucurie, și entuziasm, spunându-și unii altora: HRISTOS A ÎNVIAT !     

– Aprilie 2019 –

Total Page Visits: 989 - Today Page Visits: 1