ABI FILADELFIA, organizare si viziune

*Biserica FILADELFIA este o Biserică Baptistă Independentă, de orientarea teologică fundamentală și neecumenică, cu o metodă de interpretare literală a Sfintelor Scripturi (vezi secțiunea Crez & Statut).

*Forma de guvernarea este congregațională, responsabilitatea conducerii și reprezentării fiind delegată  păstorului, sub călăuzirea Duhului Sfânt și potrivit Învățăturilor Sfintelor Scripturi, ne-recunoscându-se nici o formă de ierarhie sau conducere din afara Bisericii Locale.

*Biserica Filadelfia este implicată activ în misiune, prin susținerea spirituală și materială de misionari și în plantarea de noi Biserici Baptiste.

*Câștigarea de Suflete reprezintă o preocupare constantă de-a lungul anilor de lucrarea, prin vizite la uși, distribuire de materiale creștine, evanghelizări și alte acțiuni direcționate în afara Bisericii Locale:

Păstor Ilie Mondoc, născut într-o familie de baptiști la data de 1 Iunie 1961, în orașul Blaj, jud. Alba, unde a cunoscut pe Domnul Isus ca Mântuitor personal și unde L-a mărturisit public în apa botezului, în toamna anului 1982. După aproximativ patru ani a primit chemarea Domnului pentru lucrarea pastorală și a studiat (cursuri neoficiale) la Seminarul Baptist din București. Imediat după Revoluția din 89 s-a înscris pentru admitere la Institutul Baptist Emanuel din Oradea, pe care l-a absolvit în anul 1997. După obținerea licenței în teologie, a continuat studiile de masterat la West Coast Baptist College, SUA, program pe care l-a finalizat în anul 2015.

Din 1990, de când a fost ordinat, a plantat și păstorit Biserica Speranța din Rm. Vâlcea, fiind implicat activ în plantarea câtorva biserici în județul Vâlcea, precum și în ordinarea mai multor lucrători (păstori și misionari). Din anul 2002 păstorește Biserica FILADELFIA din Rm. Vâlcea și continuă să lucreze pentru creșterea bisericilor locale și plantarea de noi Biserici Baptiste.

Este  căsătorit cu Marieta, Domnul i-a binecuvântat cu patru copii, David, Sami, Lidia și Iliuță, care, în tot acest timp, le-au fost mereu alături în lucrare.

și

Misionar Chris Crocket, născut la data de 5 Mai 1976 în Tamworth, Australia . Este căsătorit cu Suzy și are 7 copii: Elijah, Ariella, Blake, Hosanna și Mordecai, Nate si Eden. A început studiile teologice la Sydney Bible Baptist College, și în al doilea an de studenție a intrat în lucrarea Domnului ca pastor asistent al Nepean Baptist Church din Penrith, Sydney, Australia. După terminarea studiilor teologice a continuat să slujească la Nepean până la 29 de ani. Atunci Domnul l-a chemat la lucrarea din România. După ce a fost ordinat de Nepean Independent Baptist Church, în anul 2007, Chris și familia au ajuns în România, unde a slujit alături de alt misionar în Caras Severin. În august 2008, Chris a venit la Râmnicu Vâlcea, unde continuă să slujească și astăzi în Biserica Baptistă Independentă Filadelfia, alături de pastorul Ilie Mondoc, unde au reuși să planteze o nouă Biserică Baptistă Independetă în Orașul Băbeni, Vâlcea, iar actualemnte lucrează pentru viziunea de a planta încă o Biserică la Sibiu.

*Lucrarea cu Librăria creștină, este o altă unealtă de zidire spirituală a celor credincioși, prin cărți și materiale alese cu grijă, cu învățătură sănătoasă, dar și pentru răspândirea Cuvântului spre cei nemântuiți. Aici puteți găsi, pe lângă o gamă de Biblii, cărți, DVD-uri, muzică bună, cești inscripționate, felicitări, semne de carte și alte obiecte interesante și de folos pentru toate vârstele. Pentru mai multe informații, vezi Suzy Crocket, telefon: 0743134559, sau e-mail: crockets4rm@yahoo.com.au   

*Biserica Filadelfia desfășoară activități pe diverse categorii: copii, adolescenți, tineret, femeie și bărbați, familii și persoane care vor să slujească la amvon.

*Colegiu și Publicații: Alături de alții slujitori ai Cuvântului, păstorii sunt implicați în predarea de cursuri la Colegiul Biblic Baptist din Republica Moldova și în publicarea de articole biblice la Revista „O Candelă în Noapte”.

Total Page Visits: 303 - Today Page Visits: 1