FEMINISM SAU FEMINITATE !

Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el. Geneza 2:18            

FEMINÍSM = s. n. Mișcare socială care susține egalitatea în drepturi a femeii cu bărbatul în toate sferele de activitate.

FEMINITÁTE = s. f. Ansamblu de trăsături care constituie specificul caracterului feminin. Și avem în Dex și un exemplu din Bogza: Părul se revarsă în șuvițe domoale și moi, ca tot atâtea valuri de suavă feminitate.

Feminismul e militant, pe când feminitatea e suavă, cum spune Bogza, dar cum spune și fiecare creștin dintre noi. Feminismul este revoluționar și atât de provocator, încât valurile suave ale feminității se transformă în vijelii sociale și degenerative patologic. Această cutezanță nefericită a produs divorțuri și ezechilibre majore relațional dar, mai grav, și patologic, așa că unele femei au ajuns să se creadă bărbați, la propriu chiar, iar ceea ce a urmat este un adevărat dezastru.

Întrebarea este: Cine mai poate salva binecuvântata feminitate de blestemul nefericitului feminism? La asta, credincioșii răspund prezent, gata să stea în spărtură, predicând filosofia Scripturilor lui Dumnezeu, în timp ce femeile creștine, dovedesc, prin modestia și farmecul trăirii normale, că valorile Bibliei sunt vindecătoare și funcționează chiar și într-o epocă a dezechilibrului, cum vedem astăzi cu toți.

Noi suntem susținătorii feminității, a suavului și tandreței pe care lumea n-ar fi experimentat-o niciodată fără femeia creată de Dumnezeu și care este, cu necesitate, ingredientul normalității în familie și societate.

Da, femeia poate urca și s-a demonstrat excelentă în multe domenii; așadar, noi nu vorbim de umilirea ei, ci de preocuparea noastră pentru normalitate, pentru păstrarea valorilor care nasc suavul și tandrețea delicată, lucruri care nu se pot găsi decât la femeia care rămâne femeie. Doar așa vom păstra armonia, procreația și frumosul la cotele gândite și intenționate de Creator. Asta susținem și numim noi normalitate.

Dumnezeu a creat feminitatea, iar omul feminismul, și noi am decis: rămânem la ce a creat Dumnezeu ! Așa e bine și pentru femeie și pentru bărbat, și pentru familie și pentru lume, și pentru Biserică și pentru societatea seculară.

În normalitate, toți trăim bine și fericiți. Doar încercați!

Felicitări femeii … și tuturor, normalitate, farmec și tandrețe! Doamne ajută!

Pastor Ilie Mondoc,  Martie 2021

Total Page Visits: 1678 - Today Page Visits: 1