ALEGERI ÎNȚELEPTE: DREPT, RESPONSABILITATE ȘI CONSECINȚE

Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările.”  Proverbe 3:5-6

 1-DREPTUL de a alege și de a fi aleși, este statut în legea supremă a Statului Român. Dacă noi, ca și creștini, deja am fost aleși, de, și într-o instanță mult superioară lumii (Ioan 15:16), atunci, când vine vorba despre viața de pe pământ, sensul de lumină și sare se poate vedea bine și prin implicarea noastră în alegerea unui președinte după voia Domnului. Acesta este un drept absolut normal, pentru care să fim mulțumitori, dar, să ne gândim dreptul acesta și prin prisma Responsabilității.

2-RESPONSABILITATEA de a alege nu trebuie confundată cu obligația, ci trebuie înțeleasă ca și contribuția noastră activă, bine voitoare și inteligentă la binele pe care ni-l dorim nouă, Bisericii și semenilor noștri români. Dacă e nevoie de discernământ în alegerile președintelui din țara noastră, cine ar fi mai calificat decât persoana care cunoaște pe Hristos prin Evanghelie și este convinsă de gândurile de pace pe care le are Dumnezeu pentru lumea noastră frământată. Iată cât de limpede devine ideea de Responsabilitate a creștinului de a vota.

3-CONSECINȚA alegerilor noastre este ceva natural cu privire la viitorului din România. Adesea am auzit nemulțumirile celor ce au refuzat să voteze. Apatia nu va rezolva problemele, ci dimpotrivă, va alimenta dorințele nemărturisite ale unora care nu ne-ar dori pe la urne. Și nu vom putea fugi la nesfârșit de consecințele alegerilor noastre. Dacă am evitat consecințele pierzaniei veșnice prin alegerea Domnului Hristos și dacă am evitat consecințele unui mariaj nefericit prin alegerea unei căsătorii în Domnul, de ce nu am evita anume rele sociale prin alegerea unui președinte cu teamă de Dumnezeu? DAR cum să știm noi care dintre candidați are, cu adevărat, teamă de Dumnezeu? Prin rugăciune! Asta e ideea! Și așa să ne pregătim pentru DREPTUL, RESPONSABILITATEA și CONSECINȚELE alegerilor noastre. Doamne, ajută pe credincioșii Tăi, ajută România și ajută-i pe români, Amin!

– Noiembrie 2019 –

Total Page Visits: 836 - Today Page Visits: 1