DREPT ȘI RESPONSABILITATE

Luna aceasta mergem la vot! Dar mergem? Sau suntem descurajați de prea multe dezamăgiri din trecut? Dreptul de a vota este, în același timp, și o responsabilitate pe care o avem. Dacă cerem conducători după voia Lui, Domnul ne cere nouă să mergem să-i votăm. Dar de unde să știm care sunt cei buni? Păi nu știm, dar să cerem călăuzire și El ne va ajuta, pentru că a promis.

Iată, prin comparație, cum ar trebui să fie conducătorii pe care să-i alegem: 2 Samuel 23:3-7 D-zeul lui Israel a vorbit. Stânca lui Israel mi-a zis: „Cel ce împărățește între oameni cu dreptate, cel ce împărățește în frică de D-zeu, 4 este ca lumina dimineții, când răsare soarele în dimineața fără nori; ca razele soarelui după ploaie, cari fac să încolțească din pământ verdeața. 6 Dar cei răi sunt toți ca niște spini pe cari-i arunci, și nu-i iei cu mâna; 7 cine se atinge de ei, se înarmează cu un fer sau cu mânerul unei sulițe, și-i arde în foc pe loc. 

La fel ca în trecut, și de această dată, putem alege bine sau greșit, dar ceea ce vom alege nu trebuie să fie o loterie, ci trebuie să fie o acțiune inteligentă, ghidată de discernământ și bazată pe călăuzirea Celui ce cunoaște inima tuturor candidaților, mai mult sau mai puțin vocali. Noi vrem și trebuie să votăm, deoarece avem dreptul și responsabilitatea s-o facem, iar îndemnul lui Pavel poate ajuta mult pe cel ce vrea să aleagă și să aleagă bine.

Iată ce citim în 1 Timotei 2:1-4 Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțămiri pentru toți oamenii, 2 pentru împărați și pentru toți cei ce sunt înălțați în dregătorii, ca să putem duce astfel o viață pacinică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea. 3 Lucrul acesta este bun și bine primit înaintea lui D-zeu, Mântuitorul nostru, 4 care voiește ca toți oamenii să fie mântuiți și să vină la cunoștința adevărului. 

Tragem așadar concluzia, că un bun început al acestui demers, cu impact în viitor, chiar și asupra creștinilor, este rugăciunea de călăuzire. S-o facem și să acționăm. Toată ideea e asta: Nu te crede singur înțelept, nu te baza pe înțelepciunea ta și nu merge la vot fără să te rogi pentru călăuzire. Și Domnul Isus să ne ajute pe noi și pe toți românii, de departe și de aproape. Și să ne mai rugăm ca rezultatul bun al acestor alegeri să ajungă a fi un stimulent consistent și convingător pentru întoarcerea iubiților noștri din bejanie, Amin!

Mai 2024, Biserica Baptistă Independentă FILADELFIA Rm-Vâlcea

Păstor Ilie Mondoc

Total Page Visits: 940 - Today Page Visits: 24