OBIECTIV 2021: O ADUNARE LOCALĂ PUTERNICĂ

Poate ne întrebăm, cu suspiciune, cum să avem Biserici Locale puternice, când suntem obstrucționați și îngrădiți în întâlnirile de părtășie și în activitățile obișnuite ale mandatului nostru? Bisericile sunt bulversate, deoarece virusul acesta ne-a luat prin surprindere și ne-a afectat mai mult decât s-a așteptat cineva.

Cine știe ce va aduce anul acesta nou? Și cine își mai poate propune obiective de îndeplinit pe așa vremuri de teamă, confuzie și incertitudine?

Ei bine, istoria ne confirmă, cu prisosință, că în urma prigoanelor, suferințelor și opoziției îndurate de-a lungul timpului, Biserica a devenit mai puternică; Și asta este o realitate confirmată. Așadar, noi nu facem excepție astăzi, iar ceea ce vă propun aici este UN OBIECTIV, poate îndrăzneț și greu de atins, dar posibil, pentru anul 2021- O BISERICĂ LOCALĂ PUTERNICĂ.

După 1989 am văzut prea multe Biserici Locale fărâmițate, și chiar ar fi timpul pentru reconciliere și pentru oprirea acestui fenomen deosebit de păgubos. Nici libertatea nu ne-a adus multe facilități sănătoase, ci dimpotrivă, oportunități bolnave pentru unii, să rupă adunările locale și să înființeze adevărate cluburi numite abuziv cu numele Bisericii lui Hristos. Însă pentru cei ce încă mai stăm în spărtură, apăsați de grija pentru biserici, este timpul să facem ceva, și ceva foarte necesar în zilele acestea: Să lucrăm cu râvnă la întărirea Bisericilor Locale.

Sugestia din Coloseni 3:13, parcă ar duce spre „secretul” unei Biserici Locale Puternice.- Îngăduiți-vă unii pe alții, și, dacă unul are pricină să se plîngă de altul, iertați-vă unul pe altul. Cum v’a iertat Hristos, așa iertați-vă și voi. 

*Și distingem aici niște argumente. Putem deveni o Biserică Locală Puternică, dacă ținem seama de:

  • CINE și CE sunt frații.

Pavel subliniază în versetul anterior, 13, că în Biserică avem bărbați și femei care au statutul întreit de: aleși, sfinți și preaiubiți.

Col 3:12  Astfel dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și prea iubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blîndeță, cu îndelungă răbdare. 

  • CINE și CE suntem noi.

În Coloseni 3:10 noi, credincioșii D-lui suntem numiți oameni noi.

și (voi) v’ați îmbrăcat cu omul cel nou, care se înoiește spre cunoștință, după chipul Celui ce l-a făcut. 

  • CINE și CE este Hristos.

În al treilea rând, avem aici o încoronare a acestei serii de argumente și asta indică determinant și decisiv spre persoana D-lui Isus și spre poziția, dar și spre proporția locului ocupat de El în Biserica Sa. Hristos este totul!

Col 3:11  Aici nu mai este nici Grec, nici Iudeu, nici tăiere împrejur, nici netăiere împrejur, nici Barbar, nici Schit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul și în toți. 

În consecință, o Biserică Locală Puternică este formată din (1) Oameni aleși, sfinți și preaiubiți-v 12, (2) Oameni, noi-v 10, și între care (3) Hristos este totul și în toți-v 13.

Pentru că noi suntem slabi și toți greșim în multe feluri, Îngăduința, Iubirea și Iertarea (v. 13, 14) sunt trei ingrediente care vor face  din Adunările noastre Locale –Biserici Locale Puternice.

O Biserică locală fărâmițată este aceea Adunsare din care lipsește îngăduința, iubirea și iertarea.

Dar cum să fiu îngăduitor, cum să iubesc și cum să iert? Ca Hristos! Este vremea să nu mai fac aceste lucruri ca mine, ci ca El, ca Domnul.

Un Post Scriptum, deși, nu în ultimul rând: Deși, poate, unele alianțe și uniuni s-au întărit, ne-au slăbit Bisericile Locale pentru că prea ne-a lipsit Cuvântul. Iată ce spune Pavel în Col 3:16  Cuvîntul lui Hristos să locuiască din belșug în voi în toată înțelepciunea. Învățați-vă și sfătuiți-vă unii pe alții cu psalmi, cu cîntări de laudă și cu cîntări duhovnicești, cîntînd lui Dumnezeu cu mulțămire în inima voastră.

Fără nici o îndoială că acum ar fi timpul să ne întoarcem de la învățăturile sărăcăcioase importate în ultimii ani și de la predicatorii vedetă, și apropo, D-zeu nu are nevoie de vedete; deci să ne întoarcem la BELȘUGUL Cuvântului sănătos, ca să ne meargă bine în adunări; Iar cel ce dă binecuvântarea să fie D-zeu Duhul Sfânt nu duhurile invocate, închipuite și promovate în locul lui Hristos. Biserica Locală se întărește prin hrană din Cuvânt, nu prin surogate (înlocuitori).

NOTĂ: În mod normal, noi nu ar trebui să ne putem lipsi unii de alții, așa cum, din păcate, se mai întâmplă, fiindcă, împreună, noi suntem mădulare unii altora; mădulare în Trupul lui Hristos.

Cum va arăta anul 2021 ?, nu știm. Poate pe parcursul lui vor fi lupte grozave împotriva vechiului virus al ne îngăduinței frățești, al neiertării și neiubirii. Poate vor fi printre noi unii răniți în atingerea acestui obiectiv, poate vom fi provocați și ispitiți, poate vom ajunge să ne simțim obosiți și epuizați, dar ce știm sigur, este că la sfârșitul anului, dacă ne îngăduim, dacă ne iubim și dacă ne iertăm cu îngăduința, iubirea și iertarea lui Hristos, ei bine, atunci vom încheia anul cu Biserici Locale Puternice. Îmi place să cred că asta ne dorim cu toți. Și mă rog ca așa să fie și așa să ne ajute Domnul, Amin!

Da, chiar este posibil să devenim o Biserică Locală Puternică, dacă știm Cine și ce sunt frații noștri, cine și ce suntem noi și Cine și ce este D-l Isus Hristos în mijlocul Adunării Sale. Doamne Ajută, Amin!!!

Fiți Binecuvântați alături de familii într-o Biserică Locală Puternică.


~ citește articolul anterior ~ 


Păstor, Ilie Mondoc – tel. 0745 295 171

Adunarea Baptistă Independentă FILADELFIA, Rm-Vâlcea          

    –  Ianuarie 2021 –


Ai o intrebare sau vrei sa intri in contact cu noi? Lasa-ne un mesaj:

Trimite un mail la iliemondoc@yahoo.com

sau contact@abifiladelfia-vl.org

 

 

Total Website Visits: 184565
Total Page Visits: 34345 - Today Page Visits: 1